kaosenlared.net

sehansuscrito163  quedan837 Objetivo 1000 suscriptor@s! 
23 Feb 2013

[Barcelona] Una marea humana exigeix la dimissió dels governs de les retallades

Escrito por  Kaos. Països Catalans
Valora este artículo
(2 votos)
Barcelona ha acollit aquest dissabte al vespre una de les manifestacions més nombroses de les que s'han fet avui arreu de l'Estat per denunciar les retallades i demanar justícia social. Sota el lema “fem-los fora. Juntes podem”, la marxa ha acabat davant del Palau de la Generaliltat.

Barcelona ha acollit aquest dissabte al vespre una de les manifestacions més nombroses de les que s'han fet avui arreu de l'Estat per denunciar les retallades i demanar justícia social. Sota el lema “fem-los fora. Juntes podem”, la marxa ha sortit de la plaça de Catalunya i ha acabat davant del Palau de la Generalitat.

Diversos col·lectius agrupats a la plataforma Marea ciutadana han participat en una manifestació unitària que també s'ha desenvolupat en altres 80 ciutats de l'Estat espanyol contra les retallades, els desnonaments, el deute il·legítim, la corrupció, la repressió, i per la defensa d’una democràcia participativa, un sistema públic real d'educació i sanitat, i una Auditoria del Deute públic. La manifestació de Barcelona ha estat convocada a les 18:30h en Plaça Catalunya sota els lemes "Fem-los fora. Juntes podem", ”, "Per la Democràcia, la llibertat, i els drets socials. No al cop d’Estat financer. No devem, no paguem".

A Plaça Catalunya han confluït una columna antirepressiva que ha sortit de Passeig de Gràcia, lloc on li van rebentar un ull a Ester Quintana per l’impacte d’una bala de goma disparada pels Mossos d'Esquadra el passat 14 de novembre; una columna pels drets socials i els serveis públics que ha sortit de Palau de Mar, i una columna laboral que ha començat el seu recorregut al lloc on s’està fent la nova vaga de fam de la plantilla de Telefònica.

La convocatòria de Marea ciutadana ha comptat amb la presència de les diverses marees contra les retallades i les polítiques d'austeritat que han anat sorgint per fer-los front com la marea groga per l'educació pública a Catalunya (verda a la resta de l'Estat espanyol), la marea blanca per la sanitat pública, la marea vermella per la cultura, la marea negra per la mineria, la marea taronja per la defensa dels Drets socials, l'intervenció social i els transports, la marea vermella i negra per la Democràcia directa, la marea blava pel repartiment de l'aigua, i la marea violeta representant el col•lectiu feminista. Més de 200 col•lectius s’han sumat a la convocatòria, entre els quals moviments i organitzacions polítiques, socials i sindicals com la CGT, la USTEC, l'Intersindical Valenciana i el SEPC, assemblees de barri i poble del 15-M, organitzacions polítiques com la CUP, Esquerra Anticapitalista o Corrent Roig, i organitzacions com la Plataforma per l'Auditoria Ciutadana del deute (PACD), la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Juventut sense futur, i la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP). La marxa antirepressiva ha estat organitzada per les entitats Ojo con tu ojo i Stop bales de goma.

Durant el recorregut s’han corejat nombroses consignes i lemes  com ara “els serveis públics no es venen, els serveis públics es defenen”, “Rajoy, sicari del Fons Monetari”, “Tenim la solució: banquers a la presó”, “govern dimissió”, “Artur Mas, a quina mútua vas?”, “No volem pagar el seu deute”, “Urdagarín a la presó amb Botín”, “Maderos, aprended de los bomberos”, “S’ha d’acabar la pau social”...

 

Medios

Modificado por última vez en Domingo, 24 Febrero 2013 01:19

You have no rights to post comments