kaosenlared.net

sehansuscrito163  quedan837 Objetivo 1000 suscriptor@s! 
01 Jun 2013

Milers de manifestants exigeixen a Barcelona "Que es foti la troica"

Escrito por  Kaos. Països Catalans
Valora este artículo
(0 votos)
La protesta ha conclòs amb la lectura d'un manifest davant la delegació de la UE a la capital catalana, al passeig de Gràcia, denunciant la troica i les seves retallades de drets socials i laborals en benefici del capital bancari i les grans corporacions.

La indignació ciutadana ha tornat aquest dissabte als carrers de Barcelona. La capital catalana s'ha sumat a l'onada de protestes en desenes de ciutats europees contra les polítiques d'austeritat, mobilitzacions convocades per plataformes ciutadanes sota el lema unitari 'Pobles units contra la troica'.

   

A Barcelona, milers de persones --entre 15.000 i 20.000, segons els organitzadors-- han participat en la marxa contra les imposicions del Banc Central Europeu, el Fons Monetari Internacional i la Comissió Europea. La manifestació ha començat cap a les 19.15 hores a la plaça de la Universitat amb tres minuts de silenci, seguits d'una traca per expressar que els ciutadans parlen i callen quan volen. Entre els participants hi havia col·lectius diversos com els iaioflaut@s, les marees groga, verda, blanca o vermella (ensenyament, habitatge, sanitat i cultura), organitzacions de l'esquerra anticapitalista i el sindicalisme combatiu...

Els manifestants han anat parant-se davant de les seus de diferents organismes per expressar les seves reivindicacions; així, s'han parat davant de la Delegació del Govern, davant la seu de Convergència o davant del Deutsche Bank. Durant el recorregut de la manifestació, molt combativa, s'han cridat consignes contra el governs Mas i Rajoy, la troika i les seves polítiques, com ara "Mariano, no llegas al verano", "no volem, no ens dóna la gana, ser una colònia, de la banca alemanya", "governs sicaris, del fons monetari", "no no no, a la privatizació", "fora l'Europa del Capital", "Cal una vaga general"...

La marxa, convocada per la plataforma ciutadana Juntes Podem, ha avançat darrere d'una pancarta amb el lema 'No paguem el seu deute. Que es foti la troica'. El recorregut ha acabat davant de la delegació de la Unió Europea, al passeig de Gràcia, amb la lectura d'un manifest en què s'ha denunciat que la crisi no és culpa dels ciutadans i que "el que s'ha enfonsat és un model econòmic parasitari".

Modificado por última vez en Domingo, 02 Junio 2013 00:38

You have no rights to post comments