kaosenlared.net

sehansuscrito163  quedan837 Objetivo 1000 suscriptor@s! 
03 Jun 2013

Uns cinc mil manifestants marxen a Barcelona contra la troika, el deute i les polítiques d’austeritat Destacado

Escrito por  Gabriel Huland
Valora este artículo
(1 Voto)
Els carrers del centre de Barcelona s’ha omplert aquest dissabte de milers de participants en la manifestació internacional que tenia com a lema “Pobles units contra la Troica”, recorrent el centre de la ciutat.

1 de juny: Pobles units contra la troika

Uns cinc mil manifestants marxen a Barcelona contra la troika, el deute i les polítiques d’austeritat

Els carrers del centre de Barcelona s’ha omplert aquest dissabte de milers de participants en la manifestació internacional que tenia com a lema “Pobles units contra la Troica”, recorrent el centre de la ciutat des de Plaça Universitat fins a la cruïlla de Passeig de Gràcia amb carrer València. La convocatòria formava part de la jornada internacional de lluita contra la troica i les seves polítiques que s’ha desenvolupat a més de cent ciutats i dotze països de la Unió Europea.

S’ha notat la presència a la manifestació de col•lectius, sindicats i organitzacions polítiques com ara la Coordinadora laboral de centres sanitaris de Catalunya, el Sindicat de tècnics audiovisuals i de cinema, els Iaioflautes, el Col•lectiu d’aturats de Terrassa, el Front Cívic de Catalunya, el Proces Constituent i el moviment (Des)banka (Front ciutadà contra el poder financer). També es veien banderes del sindicalisme alternatiu com les de la CGT i Co.bas, a més de diferents organitzacions polítiques com Revolta Global, En Lluita i Corrent Roig. Molt important també ha estat la participació de membres de la comunitat turca a Barcelona que han portat pancartes i cartells denunciant el govern Erdogan per la violència i repressió contra una manifestació pacífica a Istanbul.

Corrent Roig hem convocat i participat en aquesta manifestació perquè entenem que l’única alternativa a la barbàrie social en què ens està enfonsant la Troica i els seus governs titella és sortir de la UE i l’euro. Per això creiem que s’hauria de convocar un referèndum de manera immediata. Els moviments socials som prou forts com per imposar aquestes i moltes altres mesures com ara la immediata suspensió del pagament del deute, la expropiació dels pisos buits i la nacionalització de la banca. És necessari construir un Front d’Esquerres que permeti unificar al carrer tots els moviments socials i organitzacions per fer fora el govern i construir una alternativa des de baix. Corrent Roig també ha recordat i ha fet una criada a la solidaritat al poble sirià en lluita contra el sanguinari règim de Bashar Al-Assad.

1 de junio: Pueblos unidos contra la Troika

Unos cinco mil manifestantes marchan a Barcelona contra la troika, la deuda y las políticas de austeridad

Las calles del centro de Barcelona se ha llenado este sábado de miles de participantes en la manifestación internacional que tenía como lema “Pueblos unidos contra la Troica”, recorriendo el centro de la ciudad desde Plaza Universidad hasta el cruce de Paseo de Gracia con calle Valencia. La convocatoria formaba parte de la jornada internacional de lucha contra la troica y sus políticas que se ha desarrollado en más de cien ciudades y doce países de la Unión Europea.

Se ha notado la presencia a la manifestación de colectivos, sindicatos y organizaciones políticas como por ejemplo la Coordinadora laboral de centros sanitarios de Cataluña, el Sindicato de técnicos audiovisuales y de cine, los Iaioflautes, el Colectivo de parados de Terrassa, el Frente Cívico de Cataluña, el Proceso Constituyente y el movimiento (Des)banka (Frente ciudadano contra el poder financiero). También se veían banderas del sindicalismo alternativo como las de la CGT y Co.bas, además de diferentes organizaciones políticas como Revolta Global, En Lluita i Corrent Roig. Muy importante también ha sido la participación de miembros de la comunidad turca en Barcelona portando pancartas y carteles denunciando al gobierno Erdogan por la violencia y represión contra una manifestación pacífica en Estambul.

Corrent Roig hemos convocado y participado en esta manifestación porque entendemos que la única alternativa a la barbarie social en que nos está hundiendo la Troica y sus gobiernos títere es salir de la UE y el euro. Por eso creemos que se tendría que convocar un referéndum de manera inmediata. Los movimientos sociales somos bastante fuertes como para imponer estas y otras muchas medidas como por ejemplo la inmediata suspensión del pago de la deuda, la expropiación de los pisos vacíos y la nacionalización de la banca. Es necesario construir un Frente de Izquierdas que permita unificar en la calle a todos los movimientos sociales y organizaciones para echar al gobierno y construir una alternativa desde abajo. Corrent Roig también ha recordado y ha hecho un llamamiento a la solidaridad con el pueblo sirio en lucha contra el sanguinario régimen de Bashar Al-Assad.

 

Enlace con el artículo

You have no rights to post comments