kaosenlared.net

sehansuscrito163  quedan837 Objetivo 1000 suscriptor@s! 
10 Feb 2012

Solidaritat activa amb la plantilla de TMB! Destacado

Escrito por  Endavant OSAN
Valora este artículo
(0 votos)
Davant de l'anunci de vaga fet per la plantilla bus i metro de TMB el proppassat 8 de febrer, i les reaccions contràries que s'han succeït des del govern municipal, de la direcció de l'empresa i de la immensa majoria de mitjans de comunicació, Endavant (OSAN) vol fer públiques les seves consideracio

Per un transport públic al servei de les classes populars, solidaritat activa amb la plantilla de TMB!

La lluita per les millores laborals i salarials dels i les treballadores sempre comptaran amb el nostre recolzament, de la mateixa manera que sabem que sempre rebran les crítiques i els atacs de la patronal i els seus lacais 'periodistes'. Recolzem l'assemblea com a òrgan màxim de decisió en una plantilla de treballadors/es; és la màxima sobirania, per damunt de comitès i sigles.
Cal recordar que aquesta decisió es veu propiciada per l'incompliment dels acords per part de la direcció de TMB en l'augment dels salaris. A més, els mateixos que es neguen a complir els acords (aconseguit mitjançant mesos de lluita per part de la plantilla de TMB) són els que es neguen a fer públics els seus sous i pensions, que, segons alguns informes, representen enormes despeses.

 

 

 

El paper del govern municipal està sent vergonyós. Mentre duu a terme retallades en serveis públics com l'educació, imposa també un augment brutal en la tarifa dels transports públics. I encara més, el propi alcalde Xavier Trias anuncia que perseguirà una mesura solidària com la T11, que busca abaratir el preu del bitllet a través d'un mecanisme tant legal com senzill: donant una targeta gastada a una altra persona.
No ens equivoquem d'enemic: govern municipal, 'periodistes' i empresaris van de la mà a l'hora d'atacar la classe treballadora i la solidaritat, eina tan necessària sempre en la nostra lluita i que dóna la força per plantar cara a qui ens vol arrabassar tots els drets, aconseguit després d'anys i dècades de lluites i sacrificis. Vivim en la mateixa ciutat, però no podem compartir els mateixos interessos, ja que són antagònics.
Així, governs, empresaris i 'periodistes' defensen el model Barcelona que se'ns ha imposat fins ara, el d'una ciutat construïda i venuda per al turisme, els grans esdeveniments internacionals i l'urbanisme de catàleg. Els i les treballadores que vivim a Barcelona necessitem d'un serveis públics (educació, transport, etc.) que s'adeqüin a les nostres possibilitats, cada cop més deteriorades per les retallades anti-socials i l'empitjorament de les condicions laborals.

La lluita de la plantilla de TMB és una lluita en favor de les classes populars; és per això que les classes populars hem de fer-nos nostra la seva lluita i donar-hi el màxim suport actiu. No hem de fer cas dels atacs barroers que intenten vendre'ns una hipotètica mala imatge de Barcelona: si hi ha problemes, si hi ha conflictes, serà la justa imatge d'una ciutat que ataca la seva població, retallant serveis, precaritzant llurs treballadors/es i reprimint drets bàsics com el de la vaga, tan criticat per qui sembla que hi té molt a perdre.
A qui viu a Barcelona no ens perdjudiquen quatre dies sense transport públic, sinó un transport públic que acaba sent de luxe i uns serveis socials precaritzats a l'extrem o gairebé exterminats. Els i les treballadores de Barcelona, siguem plantilla de TMB o usuaris/es, només podem guanyar-hi la dignitat, uns serveis públics de qualitat i un reforç de la consciència i la lluita col•lectives.

Per tot això, i perquè per la Barcelona que volem la lluita és l'únic camí, des d'Endavant (OSAN) assumim el repte que ha llançat la plantilla de TMB i manifestem públicament el nostre suport a la vaga de quatre dies. Al mateix temps, seguim exigint:

 

  • Gratuïtat per a persones en situació d'atur i pobresa.
  • Tarificació social per a persones jubilades, estudiants i infants.
  • Que els preus del transport no agumentin, sota cap circumstància, per sobre de l'IPC.
  • Recuperació per a la gestió pública de totes les companyies de transports ( Bicing, TRAM, City Tour, Bus Nit...).
  • Tornada al servei prestat de Metro i Bus que hi havia abans de les retallades.
  • Cap acomiadament ni disminució salarial i laboral als treballadors i treballadores.


La lluita és l'únic camí!  

 


Endavant (OSAN), assemblea comarcal del Barcelonès.

Modificado por última vez en Viernes, 10 Febrero 2012 17:21

You have no rights to post comments